Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.08.2012

Порушено кримінальну справу за фактом пошкодження лісових масивів у Херсонській області

                                                                

     09.08.2012 о 10.20 год. у Херсонській області, на території Корсунського лісництва державного підприємства "Каховське ЛГ"відбулося загоряння лісу. Початкова площа займання становила близько 2 га земель державного лісового фонду. У подальшому вогонь розповсюдився на території Новокаховської міської ради та і Цюрупинського району.
      На даний час у гасінні лісу беруть участь понад 400 працівників МНС, а також лісомисливських господарств області, а також більше 60 представників інших установ, організацій та підприємств області. На гасіння пожежі задіяна авіатехніка: 2 гелікоптери МІ-8 і 2 літаки АН-2 з водозливними пристроями, а також гелікоптер МІ-8 - спостерігач.
      На теперішній час, за попередніми даними, вогнем пошкоджено та знищено більше 500 га лісу.
      Під час гасіння отримали травми різного ступеню тяжкості двоє ліквідаторів пожежі, яких направлено до Херсонської обласної клінічної лікарні та Цюрупинської ЦРЛ.
      Повністю знищено вогнем два пожежних автомобіля лісогосподарських господарств.
      Порушено кримінальну справу за фактом пошкодження лісових масивів, що спричинили тяжкі наслідки.Справу прийнято до провадження слідчим управлінням УМВС України в Херсонській області.
      Постановою прокурора області створено слідчо-оперативну групу з метою повного та оперативного дослідження обставин виникнення пожежі. До її складу включено начальника відділу слідчого управління УМВС України в Херсонській області, його заступника, працівників УМВС, УСБУ, Управління Держтехногенбезпеки в області.
      На даний час у справі проводяться всі необхідні слідчі дії та оперативно – розшукові заходи, спрямовані на встановлення обставин події та осіб причетних до вчинення злочину.
       Досудове слідство у справі триває. Прокуратура області здійснює нагляд за його розслідуванням.
      Крім цього прокуратурою області, Херсонською міжрайонною природоохоронною прокуратурою та прокуратурою міста Нова Каховка із залученням фахівців проводиться перевірка у порядку ст. 97 КПК України щодо додержання вимог законодавства про пожежну безпеку, охорону праці та лісове господарство у діяльності ДП «Каховське ЛГ», ДП «Цюрупинське ЛМГ» та ДП «Великокопанівське ЛМГ».

Прес-служба прокуратури Херсонської області

кількість переглядів: 73902