Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.08.2012

Прокуратура Хмельниччини виявила факти незаконної виплати більше 85 тисяч гривень допомоги на дітей

                                            

     Під час проведення прокурорських перевірок встановлено, що через безконтрольність соціальних інспекторів безпідставно з бюджету виплачували значні суми державних допомог на дітей особам, які не мали на те законних прав.
     Зокрема, Шепетівська міжрайонна прокуратура виявила шахрайські дії двох місцевих жительок, які незаконно отримали 60378 гривень у вигляді допомоги одиноким матерям.
      Перевіркою встановлено, що до управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Шепетівської міської ради звернулись дві «матері-одиначки» з метою отримання бюджетних коштів на дітей як одиноким матерям. Вони на час отримання допомоги проживали спільно зі своїми співмешканцями, мали з ними спільних дітей та вели спільне господарство, гроші ж витрачали на власні забаганки. А тому, згідно зі ст.18-1 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», не мали права на отримання даного виду державної допомоги.
      Незважаючи на це, соціальні інспектори управління факт шахрайства залишили поза увагою, продовжуючи виплачувати державну допомогу.
     За результатами перевірки Шепетівською міжрайонною прокуратурою внесено подання в міську раду, 2-х посадовців управління праці та соціального захисту населення притягнуто до відповідальності. В інтересах держави прокуратурою заявлено до суду позови про відшкодування незаконно отриманих бюджетних коштів, а за матеріалами прокурорської перевірки відносно «одиноких матерів» порушено кримінальні справи за ч.2 ст. 190 КК України, в яких на даний час триває досудове слідство.
     Аналогічні факти виявила і Старокостянтинівська міжрайонна прокуратура. Так, двом місцевим жителькам виплачено понад 25 тисяч гривень зазначеної допомоги, яку вони використали для задоволення особистих потреб, на алкоголь та розваги. А в цей час їхні діти проживали в антисанітарних умовах, недоїдали, носили брудний одяг. Проте соціальні інспектори управління праці та соціального захисту населення міської ради не здійснювали належний контроль за цільовим використанням бюджетних коштів. На усунення порушень Старокостянтинівським міжрайпрокурором міському голові внесено подання.



Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 73956