Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.08.2012

Прокуратурою Львівської області вжито заходів на усунення порушень екологічного законодавства

                         

     Зокрема, у ході перевірок з’ясовано, що посадові особи державних органів контролю неналежно виконують покладені на них повноваження щодо забезпечення дотримання природоохоронного та санітарно-епідеміологічного законодавства. Так, більшість із 292 тваринних господарств Львівщини не мають необхідних дозвільних документів на діяльність, проте чиновники не вживають жодних санкцій до таких порушників.
       Крім цього, органи державного санітарного нагляду області не реагують на порушення законності при поводженні з відходами.
До прикладу, на території Радехівського та Буського районів у більшої частини агропідприємств відсутні дозвільні документи у сфері поводження з відходами, однак на такі факти органи СЕС не відреагували.
      Як з’ясовано під час перевірок, неефективною на цьому напрямку є й робота територіальних органів державного ветеринарного контролю.
       З огляду на викладене, прокурорами внесено 55 подань на усунення порушень законності в органи державної виконавчої влади, місцевого самоврядування та органи контролю. За результатами їх розгляду до відповідальності притягнуто 34 службовці, в тому числі 21 посадову особу органів контролю.
      На даний час органами прокуратури Львівської області розслідуються 2 кримінальні справи за фактами забруднення земель та зловживання службовим становищем працівниками тваринницьких господарств.
      Зокрема, з’ясовано, що посадові особи агропідприємства у Самбірському районі організували складування відходів з утримання птиці на землях запасу сільськогосподарського призначення, загальною площею 0,52 га. Такими протиправними діями вони завдали державі понад 127 тис. грн. збитків.
       Водночас, такі ж дії посадовців агропідприємства в Кам’янка-Бузькому районі завдали шкоди на суму понад 193 тис. грн.
У цих кримінальних справах триває досудове слідство.
    Органами прокуратури Львівської області й надалі продовжується активна робота щодо забезпечення дотримання вимог екологічного законодавства в регіоні.


Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 74249