Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.08.2012

14 серпня 2012 року прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері П. Богуцький провів прес-конференцію

    

     З 15 серпня 2012 року, згідно з наказом Генерального Прокурора України, відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям Кримінального процесуального кодексу України", починає функціонувати прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері
     Прокурор регіону Павло Богуцький поінформував журналістів, що військова прокуратура Західного регіону України та підпорядковані їй військові прокуратури гарнізонів реорганізовані.
     З 1 липня 2012 року у структурі органів прокуратури України, в числі інших регіональних, створена спеціалізована прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері (на правах обласної).
     У структурі прокуратури Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері утворені наступні підрозділи: управління нагляду за законністю оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства, відділ підтримання державного обвинувачення та нагляду за виконанням судових рішень у кримінальних справах, відділ захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, відділ представництва інтересів громадян і держави в судах.
     До виконання обов’язків приступили старші прокурори з питань вирішення звернень та прийому громадян, забезпечення доступу до публічної інформації, з питань нагляду за виконанням законодавства про боротьбу з корупцією та інші. А також в новому напрямку – старший прокурор прокуратури регіону з питань нагляду за додержанням законів в оборонно-промисловому комплексі.
     Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, з місцем розташування цієї прокуратури у місті Львові, здійснює діяльність в межах Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької областей.
     Відповідні території закріплені за підпорядкованими прокуратурами в межах регіонів для виконання покладених на них функцій з урахуванням дислокації, підпорядкування та місця розташування піднаглядних військових формувань, підприємств, установ, організацій і закладів.
     Результати роботи прокуратури регіону у 2012 році свідчать про підвищення ефективності прокурорської та слідчої діяльності. Внаслідок посилення координації співпраці військових правоохоронних органів майже в два рази зменшилась кількість злочинів у порівнянні із відповідним періодом 2011 року. Репортери були поінформовані про результати роботи спеціалізованих прокуратур у 2012 році, які свідчать про ефективність профілактичної діяльності серед військовослужбовців, зниження рівня злочинності, вирішення актуальних для військових частин, установ та організацій проблем.
     Прокурор Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Павло Богуцький відповів на численні запитання представників центральних і регіональних друкованих засобів масової інформації, радіо і телебачення, інтернет-видань.


Прес-служба прокуратури Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

кількість переглядів: 74090