Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.08.2012

Упродовж 2012 року органами прокуратури Одеської області порушено 12 кримінальних справ за фактами скоєння злочинів працівниками ОВС

    

     Усього ж протягом 2012 року в провадженні слідчих органів прокуратури Одеської області перебувало 25 кримінальних справ, порушених стосовно працівників органів внутрішніх справ або за фактами скоєння ними злочинів.
     За результатами їх розслідування протягом 7 місяців 2012 року 16 кримінальних справ стосовно 18 осіб направлено до суду для розгляду по суті, за наступними фактами: вбивства – 1, хабарництва – 5, незаконного притягнення осіб до кримінальної відповідальності – 2, зловживання службовим становищем у своїх корисних цілях – 1, укриття злочинів – 3, скоєння ДТП 2, хуліганство – 1 та незаконний обіг наркотичних засобів – 2. Зокрема, наприкінці липня цього року до суду з обвинувальним висновком направлено кримінальну справу за обвинуваченням у скоєнні злочинів працівників Ізмаїльського МВ ГУМВС України в Одеській області.
     Один з них обвинувачується у тому, що застосував психологічне насилля до громадянина, примусивши останнього підписати явку з повинною щодо зізнання у скоєнні тяжкого злочину, передбаченого ч.4 ст.187 Кримінального кодексу України (розбій), у той час коли цей громадянин у період з 28.12.2011 по 13.02.2012 перебував під вартою в Ізмаїльському СІЗО.
     Крім цього, інша посадова особа Ізмаїльського МВ ГУМВС України в Одеській області сфальсифікувала процесуальні документи щодо винуватості вищевказаного громадянина. Досудове слідство проводилося Ізмаїльською міжрайонною прокуратурою.
     Дії вказаних працівників міліції кваліфіковано за ч. 2 ст. 365 та ч. 3 ст. 364, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень; зловживання владою або службовим становищем; службове підроблення).
     Тепер міру їх вини вирішить суд.


Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 73998