Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.08.2012

Прокуратура м. Рівне захистила право малолітньої дитини на житло

    

     До прокуратури м.Рівне звернулася молода мама із скаргою на те, що не може зареєструвати новонароджену дитину в гуртожитку за місцем свого проживання та реєстрації. Перевіркою, яку провели працівники прокуратури, встановлено, що право 2-місячного хлопчика на житло порушили посадові особи КП "Рівнеелектротранс" РМР, на балансі якого перебуває цей гуртожиток.
     Відповідно до вимог законодавства про реєстрацію фізичних осіб за місцем проживання діти, які не досягли 15-річного віку і проживають разом з батьками, реєструються разом з ними за заявою одного із батьків. У липні цього року жінка звернулась до адміністрації підприємства із зверненням про реєстрацію дитини, оскільки з 2010 року сама зареєстрована у вказаному гуртожитку та проживає в ньому разом зі своїм чоловіком. Однак, адміністрація підприємства безпідставно відмовила жінці у її проханні.
     У зв’язку з цим, прокуратурою м.Рівне принесено директору вказаного підприємства протест з вимогою припинити незаконні дії. Документ прокурорського реагування розглянуто та задоволено - 30.07.2012 підприємством зареєстровано малюка в кімнаті гуртожитку.



Прес-служба прокуратури Рівненської області

кількість переглядів: 74101