Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.08.2012

Прокуратурою Скадовського району Херсонської області перевірено факт отруєння дітей

    

     Прокуратурою району проведено перевірку за фактом отруєння дітей, які перебували на відпочинку у санаторії «Скадовськ», рослиною дурман.
     Встановлено, що на момент інциденту у санаторії відпочивало 103 дитини зі Львівської області. Відповідальними за їх життя і здоров’я, були 6 працівників медичного закладу, які супроводжували групу. Неналежний нагляд за дітьми з боку одного з супроводжуючих працівників призвів до нещасного випадку.
     До Скадовської центральної районної лікарні доставлено 5 дітей, з них 2 до реанімаційного відділення, 3 – до дитячого відділення. У 3 дітей діагноз отруєння не підтвердився. Станом на 15 серпня усі діти виписані з лікарні, та відбули до м. Львів разом з загальною групою у зв’язку з закінченням відпочинку, який тривав три тижні.
     Прокуратурою району виявлено порушення Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» в діяльності санаторію «Скадовськ» при організації безпечного відпочинку дітей. Зокрема, відповідальні особи не мали педагогічної освіти та не являлись працівниками цього оздоровчого закладу.
     За результатами перевірки до санаторію «Скадовськ» внесено подання.
     Триває перевірка районного відділу УМВС щодо наявності складу злочину в діях супроводжуючої особи.



Прес-служба прокуратури Херсонської області

кількість переглядів: 73982