Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.08.2012

Прокуратура Запорізької області наполягає на реальному позбавленні волі

   

     Прокуратурою Запорізької області оскаржено до Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ з підстав м’якості призначеного покарання вирок Апеляційного суду стосовно колишнього начальника управління у справах приватизації Запорізької міськради, який отримав хабара у сумі 10 тисяч доларів США за затвердження виготовленого з порушеннями законодавства висновку оцінки вартості об’єкта приватизації.
     Нагадаємо, вироком Орджонікідзевського райсуду м.Запоріжжя від 1 березня минулого року колишнього посадовця визнано винним та засуджено до п’яти років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з випробуванням строком на один рік шість місяців. На цей вирок державним обвинувачем, який послідовно відстоював свою позицію і наполягав на п’яти роках позбавлення волі, внесено апеляцію з підстав м’якості призначеного покарання. Цю апеляцію 23 травня минулого року Апеляційним судом області необґрунтовано залишено без задоволення. У подальшому прокуратурою області було внесено касаційну скаргу на рішення судів першої та апеляційної інстанцій, яку ухвалою Вищого Спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ від 15 травня цього року задоволено, а справу направлено на новий апеляційний розгляд.
     Вироком Апеляційного суду Запорізької області від 17 липня цього року його знову засуджено до умовної міри покарання. Прокуратурою області, яка послідовно відстоює свою позицію щодо принципового реагування на надто м’які вироки у кримінальних справах в сфері корупції, це рішення суду оскаржено.


Прес-служба прокуратури Запорізької області

кількість переглядів: 73865