Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.08.2012

Прокуратура Одеської області контролює хід перевірок, що проводяться за фактом смерті ув’язненого

   

     Днями у мережі Інтернет поширено інформацію про смерть одного з ув’язнених в Одеському слідчому ізоляторі.
     З метою надання об’єктивної та достовірної інформації щодо цього факту повідомляємо наступне. 13.08.2012 при обході посту № 6 в Одеському слідчому ізоляторі виявлено, що 56-річний ув’язнений, раніше не судимий, перебуваючи у камері СІЗО, наніс собі різані рани в області шиї та грудної клітини загостреним металевим предметом.
     Негайно пораненого було доставлено до медичної частини установи, де йому надавалася необхідна медична допомога та викликано карету швидкої, яка доправила чоловіка до Одеської міської клінічної лікарні № 11.
      Ув’язнений, будучи у повній свідомості, повідомив, що тілесні ушкодження наніс собі самостійно. Увечері цього ж дня він помер у лікарні.
     За фактом смерті ув’язненого проводиться перевірка у порядку ст. 97 КПК України Малиновським РВ ГУ МВС України в Одеській області.
     Також перевірка у порядку ст. 97 КПК України за фактом смерті ув’язненого стосовно лікарів Міської клінічної лікарні №11 м. Одеси проводиться Хаджибеєвським ВМ Суворовського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області.
     Хід проведення перевірок контролюється прокуратурою Одеської області.
     Крім того, прокуратурою Одеської області проводиться перевірка в порядку ст. 97 КПК України стосовно посадових осіб Одеського слідчого ізолятора УДПтС України в Одеській області.
     Про результати перевірок повідомлятиметься додатково.


Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 73987