Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.12.2007

Прокуратурою Херсонської області направлено до суду кримінальні справи щодо працівників комерційних банків


     Прокуратурою Херсонської області закінчено досудове слідство у кримінальних справах, пов’язаних із зловживанням службовим становищем працівниками комерційних банків.
     Так, до суду направлено кримінальну справу, порушену за фактом зловживання службовим становищем та підроблення документів працівниками однієї із обласних філій комерційного банку.
     Досудовим слідством встановлено, що упродовж декількох років вони сприяли суб’єктам підприємницької діяльності в проведенні незаконних фіктивних операцій, надавали бланки первинних документів бухгалтерського обліку для легалізації матеріальних цінностей, завдяки чому було безпідставно знижено податок на прибуток та ПДВ на загальну суму майже 5 млн. грн.

     Також до апеляційного суду Херсонської області направлено кримінальну справу щодо обвинувачення керівника та працівника одного із відділень комерційного банку у вчинені злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 361, ч. 2 ст. 200 КК України.
     У ході досудового слідства встановлено, що вказані особи, переслідуючи корисливий мотив, незаконно заволоділи грошовими коштами своїх клієнтів на суму 1,6 млн. грн., підробляючи заяви та підписи на видачу та зняття готівки.




Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 76794