Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.06.2013

Земельна ділянка вартістю 59 млн грн залишиться у власності Міністерства оборони України

    

     Спеціалізована прокуратура відреагувала на незаконне вилучення з державної власності 18,5 га на березі Чорного моря
     Прокуратурою Південного регіону України продовжуються перевірки додержання органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування вимог земельного законодавства при наданні у власність і користування, продажу, зміні цільового призначення земель прибережних смуг уздовж Азовського та Чорного морів.
     Зокрема, Одеська прокуратура з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері відреагувала на незаконне рішення голови Чорноморської селищної ради Комінтернівського району Одеської області про розмежування земель державної та комунальної власності, яким Міністерству оборони України припинено право користування земельними ділянками у межах прибережної смуги уздовж узбережжя Чорного моря.
     Таким чином військове відомство одним розчерком пера позбавили майнового комплексу човнової станції у пляжній зоні та розташованої поруч трансформаторної підстанції.
     Загальна площа зазначених ділянок складає 18,5 га, вартість – 59 млн. грн.
     Спеціалізована прокуратура 30 травня 2013 року спрямувала до господарського суду два позови про визнання незаконними та скасування рішень сільської ради, а також повернення земельних ділянок належному користувачу – Міністерству оборони України в особі квартирно-експлуатаційного відділу м. Одеси.



Прес-служба прокуратури Південного регіону України
з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері

кількість переглядів: 73938