Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
05.06.2013

На Київщині керівника кредитної спілки засудили до 7 років ув’язнення за привласнення майже півмільйона гривень

     

        Вироком Яготинського районного суду до 7 років позбавлення волі засуджено директора відділення кредитної спілки «Довіра» в м. Березань. Керівник визнаний винним у скоєні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 366 КК України, тобто у службовому підроблені та ч. 5 ст. 191 КК України, тобто у заволодінні та привласнені чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.
        Встановлено, що директор, зловживаючи своїм службовим становищем, регулярно фальсифікував депозитні договори. Він вказував фіктивні відомості щодо внесення членами кредитної спілки до каси відділення своїх коштів. Зокрема, директор в документах зазначав значно меншу суму ніж була внесена. Таким чином він приховував реальні суми грошей, які вносили клієнти на депозитний рахунок кредитної спілки.
       На підставі таких підроблених договорів до каси кредитної спілки директор клав лише частину отриманих грошей, а різницю привласнював. Таким чином йому вдалося збагатитися на 484 тис грн.
           Щоб не помітили його злочинних дій, директор відсторонив від роботи касира та особисто виконував його обов’язки.
         За скоєне підсудний отримав покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій строком на 2,5 роки.
           Після проголошення вироку чоловіка взято під варту безпосередньо у залі суду.
         Баришівською міжрайонною прокуратурою підтримано державне обвинувачення у цій кримінальній справі. В судовому засіданні вина чоловіка в інкримінованому йому злочині повністю доведена.


Прес-служба прокуратури Київської області
кількість переглядів: 73776