Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.06.2013

Прокуратура через суд повернула 3 га землі у парку «Дружби народів»

   

     Господарський суд Києва задовольнив позов прокуратури Деснянського району та повернув столичній громаді 3 га землі у парку «Дружби народів» вартістю 28 млн грн.
Обставини справи:
     Рішенням Київради чотири земельні ділянки в урочищі Чорторий на території парку «Дружби народів» було надано в оренду приватному товариству для будівництва, експлуатації та обслуговування водноспортивного комплексу.
     Прокурорською перевіркою встановлено, що відведення земельних ділянок відбулося без погодження з природоохоронними, санітарно-епідеміологічними органами та органом охорони культурної спадщини. Крім того, державна експертиза землевпорядної документації, як з’ясувалося, була проведена не уповноваженою установою.
     Перевірка також виявила, що частина наданої під забудову землі знаходиться в межах прибережно-захисної смуги річки Дніпро, де будівництво будь-яких споруд заборонено законодавством.
Додатково:
     За позовом прокуратури Деснянського району Господарський суд скасував рішення Київради про відведення земельних ділянок та визнав недійсними укладені на його підставі договори оренди та засвідчив відсутність у забудовника права користуватись землею.


Прес-служба прокуратури
Деснянського району міста Києва

кількість переглядів: 73867