Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.06.2013

Прокуратура Севастополя виявила незаконну передачу земель вартістю понад 3,6 млн грн (ФОТО)

    

     Органи прокуратури Севастополя виявили факт незаконної передачі в оренду земель площею 2,45 га в прибережній смузі - в районі пляжу п.Любимівка за адресою: м. Севастополь, вул. Южногородська, 30.
     За цим фактом 22 травня 2013 року прокуратурою Нахімовського району відносно посадових осіб Головного управління земельних ресурсів у м. Севастополі зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України - зловживання владою і службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки.
     Крім того, в ході перевірки зазначеної ділянки наглядовим відомством виявлено самозахват прилеглої землі в пляжній зоні Чорного моря загальною площею 0,3161 га. За цим фактом 5 червня 2013 року районна прокуратура зареєструвала ще одне кримінальне провадження за ч. 4 ст. 197-1 КК - самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво на прибережній захисній території.
     Одночасно прокуратура міста подала позов про повернення незаконно переданих земель у власність держави.
     Ділянку було передано севастопольській фірмі без проведення в Міськраді аукціону. Замість нього 16 листопада 2007 року відбулося засідання Севастопольської конкурсної комісії, протокольне рішення якої не мало юридичної сили.
     В Головному управлінні земельних ресурсів порушення «не помітили». Посилаючись на рішення конкурсної комісії, посадові особи управління погодили проект відведення ділянки і дали позитивний висновок державної землевпорядної експертизи.
     В результаті 20 травня 2008 року Севастопольська міська рада затвердила проект відведення землі рекреаційного призначення площею 2,45 га в районі п. Любимівка для будівництва та обслуговування туристичного готельного комплексу. Договір оренди з фірмою укладено 9 червня того ж року строком на 25 років.
     Фірма-орендар почала будівництво. Залито бетонну площадку, зведено колони і підпірну стіну. При цьому частина капітальної споруди «вийшла» на прилеглу територію пляжної зони і зайняла додатково 0,3161 га.
     Все це призвело до незаконного відчуження ділянки в прибережній зоні і завдало державі збитків на 3,62 мільйона гривен.
     В даний час за двома кримінальними провадженнями триває досудове слідство. Позов прокуратури міста про визнання недійсними рішення Севастопольської міськради та договору оренди і про повернення незаконно переданих земель у власність держави прийнято та призначено до розгляду Господарським судом м. Києва.


Прес-служба прокуратури міста Севастополя

кількість переглядів: 74027