Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.06.2013

Іллічівська транспортна прокуратура домоглася відшкодування збитків, завданих довкіллю (ФОТО)

    

     Упродовж 2013 року частково виконано рішення Вищого господарського суду за позовом Іллічівського транспортного прокурора в інтересах держави в особі ДУ «Державна екологічна інспекція з охорони Північно-Західного регіону Чорного моря» до ПрАТ «АДМ Іллічівськ». До бюджету відшкодовано завдані навколишньому середовищу збитки у розмірі 350 тис. грн.

Обставини справи:
     Як повідомив Іллічівський транспортний прокурор Микола Клянцко, унаслідок затоплення плавучого доку та теплоходу сталося забруднення нафтопродуктами та сміттям акваторії Сухого лиману басейну Чорного моря. Водному середовищу завдано збитків у сумі 570 тис. грн.
     Крім того, триває судове слухання у кримінальній справі, порушеній Іллічівською транспортною прокуратурою 13.06.2012, стосовно начальника відділу земельних ресурсів у Овідіопольському районі за ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 КК України (службове підроблення; зловживання владою або службовим становищем). Справу порушено за фактом складання завідомо неправдивого висновку про погодження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель для розміщення оздоровчого центру «Альбатрос» та «Альбатрос-2».
     Як наслідок, з постійного користування ДП «Іллічівський морський торговельний порт» фактично вилучено земельну ділянку площею 4,2 га, чим завдано збитки державному підприємству у сумі понад 5 млн. гривень.

Довідково:
     Іллічівський морський торговельний порт - сучасний міжнародний високомеханізований універсальний транспортний вузол, що спеціалізуєть¬ся на перевантаженні генеральних, наливних, насипних і навалювальних вантажів.
     Порт займає ключове положення на стику головних транспортних шляхів між Європою і Азією, Північчю і Півднем, Центральною і Східною Європою, промислово розвиненими районами України, Росії, Казахстану та морськими ко¬мунікаціями, що ведуть через Середземне море в Атлантику та Індійський океан.
    Через порт здійснюються міжнародні зв'язки України майже зі 100 країнами світу.
Іллічівський морський торговельний порт, один з найбільших портів України, розташований на берегах Сухого лиману в 12 милях західніше Одеси.


Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 74219