Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.06.2013

Право балаклавців на доступ до моря під захистом прокуратури

    

       На території балаклавського пляжу «Мармуровий» прокуратурою району виявлено порушення, що стали підставою для відкриття кримінального провадження.
         Тут, практично біля самої води, зведено кафе «Дача біля моря» площею 205 кв. м. Територію пляжу, на якій знаходиться заклад - а це 2817 кв. м., передано в постійне користування комунальному підприємству КП «Агентство розвитку Балаклавського району».
        В ході перевірки встановлено, що державна реєстрація права власності на кафе не проводилася, декларацію про його введення в експлуатацію інспекція ДАБК у м. Севастополі теж не реєструвала, відомості про власників об'єкта відсутні.
       Незважаючи на це посадові особи КП «Агентство розвитку Балаклавського району» не тільки не вжили заходів для усунення порушеннь правового режиму користування землями 50-метрової пляжної зони прибережної захисної смуги Чорного моря, але і присвоїли даний об'єкт, поставивши його на баланс комунального підприємства.
          За даним фактом прокуратурою Балаклавського району 5 червня 2013 року зареєстровано кримінальне провадження. Збитки, завдані інтересам територіальної громади, оцінюються у 643, 7 тис. грн.
          Наразі проводиться досудове слідство.

        Перевірки дотримання вимог законодавства щодо використання прибережної захисної смуги Чорного моря тривають. Деякі порушення, завдяки втручанню прокуратури Балаклавського району, вже усунено.

        Так, виявлено, що ще в 2010 році приватне підприємство «Сябри» розмістило будівельні ліси загальною площею 20 кв. м. для проведення робіт з реконструкції в районі Таврійського набережній, 32. Минуло майже 3 роки, але роботи так і не виконано, а ліси, які обмежують доступ громадян до моря, залишилися.
           У травні за поданням прокуратури району на адресу начальника Севастопольського морського торгового порту, який є користувачем ділянки, конструкцію демонтовано.

           На іншій ділянці узбережжя Балаклавської бухти за поданням прокуратури демонтовано бар.
Матроський пляж, де об'єкт розташовувався, має площу всього 480кв.м. Заклад займав п'яту частину всієї території пляжу.
Офіційний дозвіл на будівництво бару не видавався, сам об'єкт відносився до категорії некапітальних споруд сезонного використання. Його зведення в межах 50-метрової пляжної зони прибережної захисної смуги було незаконним.
          Завдяки втручанню прокуратури, після демонтажу закладу звільнилося 80 кв. м. пляжу.

Прес-служба прокуратури м. Севастополя
кількість переглядів: 73874