Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.06.2013

За нецільове використання 6 млн грн бюджетних коштів посадовцям сільради загрожує кримінальна відповідальність

    

     Васильківська міжрайонна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного розпорядження бюджетними коштами посадовими особами Великосолтанівської сільської ради.
    Перевіркою встановлено, що між сільською радою та приватною компанією за результатами проведених тендерних процедур укладено договір про закупівлю послуг. Згідно умов договору товариство зобов’язалось виконати роботи з ліквідації наслідків підтоплення сільськогосподарських угідь і присадибних ділянок, влаштування гідромеліоративних мереж та споруд на території населених пунктів сільради.
За виконання вказаних робіт компанія отримала понад 6 млн. гривень. Проте, сільська рада розрахувалася з підприємством за рахунок бюджетних коштів, які призначалися для відшкодування втрат лісогосподарського та сільськогосподарського виробництва. Це є кримінально-карним діянням.
     Відомості про подію внесенні до Єдиного реєстру і попередньо кваліфіковані за ч. 2 ст. 210 КК України, тобто як нецільове використання бюджетних коштів службовою особою, здійснення видатків бюджету без встановлених бюджетних призначень, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах.
      На даний час проводиться досудове розслідування.

Прес-служба прокуратури Київської області
кількість переглядів: 73918