Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.06.2013

За втручання Черкаської міжрайонної екологічної прокуратури зупинено будівництво у прибережній зоні Дніпра

     

     Господарський суд Черкаської області погодився з доводами Черкаського міжрайонного екологічного прокурора та задовольнив його клопотання заборонивши учасникам спору вчиняти будь-які дії щодо розпорядження земельною ділянкою площею понад 16 га, яка знаходиться у користуванні ПП «Фірма Агро-Поліс».
    Зазначена земельна ділянка розташована між Черкаською обласною державною інспекцією охорони, відтворення водних ресурсів і регулювання рибальства, причалом №3 та державним підприємством «Санаторій Україна» і відноситься до земель водного фонду р. Дніпро.

   Нагадаємо: Черкаською міською радою ще у 2003 році вказана земельна ділянка вартістю 3,7 млн грн була передана приватному підприємству «Фірма Агро-Поліс».
     Проте, під час її передачі у користування виконавчим комітетом Черкаської міської ради не було враховано, що вона знаходиться на землях водного фонду та на ній розташовано нерухоме майно, а саме захисна дамба, яка є гідротехнічною спорудою.
    Черкаською міжрайонною екологічною прокуратурою Дніпровської екологічної прокуратури пред’явлено позов до приватного підприємства «Фірма Агро-Поліс» та Черкаської міської ради про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та повернення її законним власникам – територіальній громаді міста.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури
кількість переглядів: 74142