Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.06.2013

Посадовці Держуправління охорони навколишнього природного середовища розорили запорізький заказник

          

    Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою проведено перевірку дотримання режиму використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду прилеглих до берегової смуги Дніпра та його водосховищ на території Кам’янсько-Дніпровського району.
    При виїзді на місцевість для обстеження стану біологічного заказника «Водянські і Івановські Кучугури», площа якого складає 3 га, працівниками прокуратури виявлено, що по заповідним степам їздить сільськогосподарська техніка та ведуться польові роботи.
     Встановлено, що заповідна територія роздана для ведення особистого фермерського господарства. Однією з підстав для передачі земель у власність громадянам став висновок Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області, посадові особи якого при розгляді проектів землеустрою зазначили, що об’єкти природно-заповідного фонду на вказаній ділянці відсутні.
     За результатами перевірки, Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ст.ст. 364, 366 КК України за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області.


Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

кількість переглядів: 74077