Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.06.2013

Провадження стосовно шахрая скеровано до суду

               

     Прокуратура Приазовського району направила з обвинувальним актом до суду кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах) стосовно мешканця Дніпропетровської області.

       Під час досудового розслідування було встановлено, що у січні цього року фігурант провадження зателефонував мешканцю м. Бердянська, представився посередником власника насіння соняшника та домовився з ним про продаж йому 200 тонн цього товару. Після цього зателефонував власнику насіння – мешканцю Приазовського району, представився покупцем та домовився про купівлю цих 200 тонн. Під час завантаження насіння, під приводом термінової виплати кредиту, представився потерпілому представником власника товару, попросив його передати йому 400 тисяч гривень. Той погодився, заплатив, а шахрай з місця злочину зник.

      Як стало відомо, це не поодинокий факт. Кримінальні провадження стосовно цієї особи за аналогічні злочини також розслідуються міліцією Приморська, Бердянська та одного з районів Херсонській області. Загальна сума отриманих зловмисником коштів шляхом зловживання довірою громадян складає близько 1,5 мільйона гривень.

     Довідково: покарання, передбачене ч.4 ст.190 КК України, - позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 73978