Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.06.2013

Вжито заходи до повернення громаді ділянки, яку забудовник незаконно відгороджує парканом

    

     Прокуратурою м. Ялти пред’явлено позов до суду про розірвання договору оренди земельної ділянки в районі Зеленого мису площею 30 соток вартістю 4,3 млн. грн. Підставою для вжиття заходів реагування є нецільове використання користувачем частини берега, яка надавалася йому для обслуговування пляжу, проте орендар незаконно розпочав там будівництво.

     Прокурорською перевіркою також встановлено самовільне зайняття ділянки забудовником, який вийшов за межі наданої йому території та цей самозахват відгородив пресловутим парканом. За даними фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земель).

     Нагадаємо, раніше за фактом відновлення забудовником паркану, якій встановлено незаконно, розпочато кримінальне провадження за ст. 356 КК України (самоправство).

     У ході перевірки законності здійснення угод з нерухомістю, введення в експлуатацію та оформлення прав на будову, біля якої городять паркан, встановлено підроблення забудовником декларації про готовність об’єкту до експлуатації. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

      Як повідомляв заступник прокурора АР Крим Ігор Шапкін, боротьба за територію Зеленого мису триває кілька років і є певні результати. Так, господарським судом АР Крим задоволено позов природоохоронної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері про скасування рішення Алупкінської міської ради, яким під забудову ТОВ «Вест Ист Груп» відведено 1,47 га, що розташовані вище ділянки з парканом.

 

Прес-служба прокуратури АР Крим

кількість переглядів: 74075