Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.06.2013

У Красногвардійську за втручання прокуратури сирота отримала ордер на квартиру (ВІДЕО)

   

Get the Flash Player to see this player.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     У Красногвардійську сирота отримала квартиру. Ордер на житло дівчині вручили у приміщенні прокуратури Красногвардійського району, адже саме за втручання наглядового відомства було забезпечено сироту квадратними метрами.
     Усе почалося з проведення прокурорської перевірки дотримання прав сиріт та позбавлених батьківського піклування дітей на житло. Було встановлено, що потребують забезпечення житлом 17 дітей. При цьому місцевою владою не зроблено кроків до вирішення цієї проблеми, зокрема, не вжито заходів до створення житлового фонду соціального призначення. На порушення прокуратурою внесено документ реагування з вимогою, у тому числі, провести ретельну інвентаризацію житлового фонду для пошуку можливостей щодо виділення квартир сиротам.
     Проведеною під контролем прокуратури ретельною інвентаризацією виявлено помешкання, яке відповідає заданим умовам пошуку. Після оформлення необхідних документів право на проживання в ньому надано Оксані Литвіновій, що давно числилася першочерговиком у черзі на житло. Аби дівчина могла користуватися квартирою, небайдужими людьми надано посильну допомогу в її облаштуванні: зокрема, придбано газову плиту та колонку, стеклопакети для вікон.
     Наглядове відомство буде й надалі приділяти першочергову увагу питанню захисту прав дітей. А також слідкувати за судьбою Оксани Литвінової та за можливості допомагати їй у вирішенні інших питань, адже територіальна прокуратури взяла над дівчиною шефство.

 

Прес-служба прокуратури АР Крим

 

кількість переглядів: 73988