Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.06.2013

Херсонська міжрайонна екологічна прокуратура відстояла вільний доступ мешканців Херсона до громадського пляжу

    

     Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою з метою забезпечення реалізації прав громадян на загальне водокористування на адресу в. о. Херсонського міського голови було внесено подання з вимогою вирішити питання щодо вжиття власником земельної ділянки (Херсонською міською радою) заходів у т.ч. цивільно-правового характеру щодо безперешкодного та безоплатного доступу мешканців міста до р. Дніпро в межах міського пляжу «Лілея».
    Власник цілісного майнового комплексу, розташованого на земельній ділянці громадському пляжу «Лілея» у м. Херсон, всупереч приписам Водного кодексу України брав плату з мешканців міста за прохід до пляжу в розмірі 10 грн.
   Між тим, жодних заходів щодо усунення перешкод на право загального водокористування та вільного доступу до річки мешканців Херсонською міською радою не вживалися.
   На виконання вказаного подання міськрада звернулася до господарського суду Херсонської області з позовом до ТОВ «Спортивно-оздоровчий комплекс яхт-клуб «Лілея» про зобов’язання останнього не чинити перешкод у користуванні земельною ділянкою водного фонду.
    З метою відновлення передбачених Законом прав громадян, Херсонською міжрайонною екологічною прокуратурою здійснено вступ у розгляд даної справи на підставі ст.29 ГПК України та ст.36-1 Закону України «Про прокуратуру».
   За втручання Херсонської міжрайонної екологічної прокуратури вхід на територію пляжу «Лілея» є вільним та безкоштовним для усіх громадян.

Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

кількість переглядів: 74390