Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.06.2013

За сприяння прокуратури збільшено бюджетні призначення для гемодіалізу

   

     В ході перевірки сфери охорони здоров’я, прокуратура виявила недостатність фінансування та наявного обладнання для лікування гемодіалізом хворих з нирковою недостатність.

     На усунення вищезазначених порушень голові обласної ради та начальнику управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації були внесені подання. За результатами розгляду документів прокурорського реагування, обласна рада Кіровоградщини прийняла рішення збільшити бюджетні призначення для лікування хворих з нирковою недостатністю на 1,5 млн. грн.
     Крім того, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації звернулося до Міністерства охорони здоров’я України щодо придбання витратних матеріалів для гемодіалізу за рахунок субвенцій з держбюджету на суму 2,5 млн. грн.
     Варто зазначити, що від кожної такої процедури напряму залежить життя та здоров’я людини хворої на ниркову недостатність. Тому прокуратура й надалі, в межах своїх повноважень, буде робити все можливе для якнайшвидшого вирішення проблеми недофінансування та недостатньої кількості обладнання для гемодіалізу.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
кількість переглядів: 73822