Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.06.2013

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактами незаконного використання качинських пляжів (ФОТО)

   

     Упродовж останніх 15 років територія колишнього Качинського військового гарнізону, а нині узбережжя Матроського пляжу, стала об’єктом безсистемної, безконтрольної та хаотичної забудови приміщеннями для відпочинку під виглядом берегоукріплювальних споруд. Місцями вони досягають 6-7 поверхів і знаходяться у 10 метрах від моря.
     Прокуратурою Нахімовського району під час перевірки законності передачі у власність та використання земель прибережної захисної смуги Чорного моря виявлено факт самовільного зайняття земельної ділянки прибережної полоси на Матроському пляжі в с. Кача площею майже 1 га. За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України - самовільне зайняття земельної ділянки.
     Паралельно з цим, встановлено факт самовільного зайняття кооперативом «Кача-2009» земельної ділянки вищевказаного пляжу площею 0,35 га та самочинного будівництва на ній шестиповерхових приміщень для відпочинку. Про необхідність демонтувати незаконно збудовані споруди у пляжній зоні та звільнити зайняті ділянки, прокуратурою району до Качинського селищного голови внесено подання.
     Виявлено також факти незаконного надання органами місцевого самоврядування земель водного фонду в комерційне користування під виглядом будівництва берегоукріплювальних споруд.
      Так, прокурором Нахімовського району заявлено позов про скасування двох рішень Качинської селищної ради, якими ТОВ «Тригон» без конкурсу надано в оренду земельну ділянку водного фонду площею 4,1 га в районі Матроського пляжу.
     Перевіркою встановлено, що в порушення умов договору оренди, замість будівництва берегоукріплювальних споруд, фактично має місце використання товариством земельної ділянки для будівництва приватних апартаментів для відпочинку.

Прес-служба прокуратури міста Севастополя

кількість переглядів: 73925