Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.06.2013

За фактами незаконної діяльності геодезичних підприємств Севастополя прокуратура порушила кримінальне провадження (ФОТО)

   

     Прокурорською перевіркою законності надання у власність, використання та забудови земель прибережної захисної смуги виявлено, що упродовж 2006-2011 років масового характеру набули зловживання з боку службових осіб при проведенні обов’язкової процедури проходження державної експертизи землевпорядної документації.
     Так, за безпідставно виданими позитивними висновками відповідальних осіб головного управління Держземагентства у м. Севастополі протягом вказаного періоду Севастопольською міською радою прийнято 142 рішення про передачу у власність громадянам земельних ділянок Гагарінського району, які фактично знаходилися у прибережній полосі.
     Як результат – понад 10 га узбережжя виведено з комунальній власності та передано у власність фізичних осіб. За попередніми підрахунками вартість цих земель становить більше 13 млн. грн.
     Прокуратурою встановлено, що вчинення таких дій стали можливими через зловживання з боку спеціалізованих геодезичних підприємств - ПП «Севгеоцентр», ТОВ «Кримгеоцентр», ПП «Севастопольське підприємство геодезії, землеустрою і проектування», ТОВ «Землевпорядне бюро», ТОВ «ВКФ «Владимирови» та шістьох інших. При проведені проектних та землевпорядних робіт вони навмисно приховали факт знаходження цих земельних ділянок у межах прибережної смуги та внесли неправдиві відомості до офіційних документів – пояснювальних записок до технічної документації, картографічних матеріалів.
     Зазначені дії службових осіб Держземагентства та 11 спеціалізованих геодезичних підприємств кваліфіковані за ст.ст.364 ч.2, 366 ч. 2 та 365-2 КК України – зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення, що спричинили тяжкі наслідки, зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги. Відомості про ці кримінальні правопорушення у червні 2013 року прокуратурою Гагарінського району внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Прес-служба прокуратури міста Севастополя

кількість переглядів: 74057