Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.06.2013

Вимоги земельного та містобудівного законодавства повинні додержуватись

    

    Прокуратурою м. Одеси проведено перевірку додержання вимог земельного та містобудівного законодавства при розміщенні та експлуатації об’єктів торгівлі і громадського харчування, розважальних закладів на узбережжі Чорного моря.
    У ході перевірки встановлено, що низка капітальних об’єктів збудовані самочинно, у тому числі й ті, право власності на які визнано судом.
    В порушення вимог чинного законодавства ці об’єкти не прийнято в установленому порядку в експлуатацію, незважаючи на це вони підключені до мереж електропостачання та функціонують. До таких відносяться 11 об’єктів, розташованих по вул. Фонтанська дорога, пляж «Аркадія», Набережна, 13-станція Великого Фонтану, Золотий берег.
     Також не введено в експлуатацію, однак експлуатуються в якості закладів громадського харчування 10 об’єктів, розташованих у гідропарку та на пляжі «Лузанівка».
     У зв’язку з цим, прокуратурою м. Одеси на адресу начальника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю внесено подання про усунення порушень вимог Земельного кодексу та Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а також вжиття заходів щодо припинення діяльності вказаних об’єктів і застосування штрафних санкцій.
      Подання перебуває на стадії розгляду.


Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 73904