Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
27.06.2013

За «Усадьбу» відповідатимуть посадовці регіонального управління «Держземагентства»

   

     Прокуратурою міста Севастополя у червні 2013 року зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 КК України щодо незаконного складання, реєстрації та видачі 171 державних актів на право приватної власності членам ОК «ДБК «Усадьба» на земельну ділянку водного фонду площею 17 га та вартістю 22,3 млн грн на Південному березі Криму.
     Право власності на землі оформлено за відсутності будь-якого рішення органу виконавчої влади або місцевого самоврядування службовими особами управління «Держземагентства» у м. Севастополі спільно з працівниками регіональної філії спеціалізованого державного підприємства «Центр державного земельного кадастру».
     Нагадаємо, що упродовж березня-травня прокуратурою Балаклавського району до членів кооперативу заявлено позови про повернення земельних ділянок місту. На даний час судом вже розглянуто та задоволено 4 позови.
     Тепер, прокуратура міста вжила заходів не тільки для поновлення порушених інтересів територіальної громади, а і для притягнення осіб, винних у незаконному вилученні з власності міста земель, до кримінальної відповідальності.
     Окрім цього, під час підготовки зазначених позовів та збирання необхідних документів виявлено факт шахрайських дій з боку особи, якою на ім’я стороннього громадянина без його відома одержано державний акт у зазначеному кооперативі. За даним фактом прокурором Балаклавського району до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.190 КК України.

 

Прес-служба прокуратури міста Севастополя

кількість переглядів: 73999