Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.07.2013

У Києві на лаві підсудних опинився квартирний рейдер

    

     Закінчено досудове розслідування стосовно квартирного рейдера, який намагався привласнювати квартири киян, застосовуючи при цьому грубу фізичну силу. Перед судом зловмисник відповідатиме за незаконне позбавлення волі людини, самоправство та порушення недоторканності житла.
Обставини справи:
     У ході слідства було встановлено два епізоди спроби рейдерського захоплення житла підсудним, який зухвало проникав до квартир киян та незаконно займав їх помешкання.
     Так у випадку, що стався на вул. Тростянецькій, зловмисник разом зі своїми спільниками проникнув до оселі, виштовхавши звідти господаря. Вибивши замок на вхідних дверях, рейдери встановили інший, а потім відключили помешкання від життєво необхідних комунікацій, демонтували меблі, а на додачу викинули й особисті речі хазяїв. У цей час у квартирі перебувала жінка з малолітньою дитиною, яких підсудний зачинив у одній із кімнат і декілька днів незаконно тримав їх там.
     Продовжуючи свою злочинну діяльність, підсудний захопив квартиру родини, що проживала на вул. Героїв Севастополя.  Скориставшись нагодою, коли законних власників не було вдома, зловмисник за відпрацьованою схемою проник до чужого помешкання, замінивши замок на вхідних дверях, і тим самим позбавив господарів можливості потрапити до власного житла.
     Після звернень постраждалих до правоохоронців, рейдера було затримано.
     Зловмиснику інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.146, ст.356, ч.1 ст.162 КК України. За вчинення кримінальних правопорушень підсудному загрожує до 5 років позбавлення волі.
     Справу направлено до суду для розгляду по суті.


Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 73847