Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.07.2013

На Волині припинено протиправну діяльність підпільного цеху з виготовлення тютюнових виробів

   

     Про це повідомив заступник начальника Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Вадим Іванін.
     «Працівниками прокуратури Волинської області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами організації та незаконного виготовлення тютюнових виробів шляхом відкриття підпільного цеху та з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів»,- сказав він.
     Службою Безпеки України у серпні 2012 року в одному із сіл Ковельського району Волинської області припинено протиправну діяльність підпільного цеху з масового виготовлення тютюнових виробів під виглядом відомих торгових марок. У результаті обшуку приміщення правоохоронці вилучили обладнання повного циклу: лінії з виготовлення та лінії з пакування сигарет, а також 3 тонни тютюну, майже 60 тисяч пачок сигарет, 200 000 одиниць підроблених марок акцизного збору та інше.
     У ході слідства установлено, що організаторами протиправного бізнесу на початку 2012 року обладнано підпільний цех з спеціальним обладнанням, завезено сировину для виготовлення тютюнових виробів і найнято одинадцять робітників, кожному з яких вони обіцяли щомісяця одну тисячу доларів США заробітної плати.
     «Вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області учасникам злочину призначено штрафи на загальну суму майже 170 тис. грн., а речові докази - обладнання, яке забезпечувало масове виробництво тютюнових виробів і незаконне виготовлення продукції знищено»,- зазначив В.Іванін. Апеляційний суд Волинської області залишив вирок суду першої інстанції в силі.


Відділ зв’язків із засобами масової інформації
Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 73987