Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.07.2013

Розпочато кримінальне провадження за фактом невиплати зарплати на суму 1,4 млн грнпрацівникам філії «Техвоєнсервіс»

    

    Черкаською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України за результатами перевірки встановлено, що службові особи філії Концерну «Техвоєнсервіс» «Черкаський автомобільний ремонтний завод» не виплачували співробітникам заробітню плату з січня 2011 року до травня 2013 року.
     Загальна сумма заборгованності складає 1, 4 млн грн. Замість виплати заробітньої плати, керівництво спрямовувало наявні на рахунках підприємства гроші на виплату іншіх необов’язкових і не першочергових платежів.
     Відомості щодо зазначеного кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 КК України, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
    Крім цього, службові особи цього підприємства без додержання встановленого порядку списання основних засобів підприємства, демонтували тепломережу підприємства, вартістю 184 тис. грн, частину якої реалізували як металобрухт. Таким чином, керівники підприємства, під виглядом вжиття заходів для погашення заборгованості із заробітної плати, зловживали своїм службовим становищем, діяли з корисливих мотивів в інтересах третіх осіб.
      За результатами перевірки розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.
      Наразі проводиться досудове розслідування.


Прес-служба прокуратури Центрального регіону України
з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері
кількість переглядів: 73945