Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.07.2013

Прокуратура вимагає повернули у власність держави земельну ділянку, площею 336,3 га

     

     Прокуратурою Дніпропетровської області пред’явлено позов до Господарського суду Дніпропетровської області про визнання недійсними розпорядження голови райдержадміністрації та державних актів на право постійного користування земельними ділянками; витребування майна із чужого незаконного володіння.
     Встановлено, що у порушення вимог діючого законодавства, розпорядженням глави районної державної адміністрації, затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 336, 3 га (вартістю 6 млн. 554 тис. грн.) в постійне користування комунальному підприємству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва та видано Державні акти на право постійного користування землею.
     При розробці та погодженні проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки були допущені грубі порушення вимог земельного законодавства: в проекті землеустрою відсутні кадастрові плани земельних ділянок, необхідні погодження відділу Держкомзему у Дніпропетровській області, агрохімічні паспорти полів тощо. Проект землеустрою не погоджено зі службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області, тоді як на виділеній землі наявний під’їзний шлях – автомобільна дорога Дніпропетровськ – Кривий Ріг та археологічні об’єкти культурної спадщини – 4 кургани.


Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 74065