Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.07.2013

Кримінальне провадження, розпочате відносно трьох осіб, які викрали громадянина Великобританії, направлено до суду

                  

     Прокуратурою Дніпропетровської області завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно організованої злочинної групи, яка викрали, незаконно позбавляли волі громадянина Великобританії, а також вимагали з нього викуп (ч.3 ст.146, ч.4 ст. 189 та ч.3 ст.364 КК України).
      Встановлено, що на початку березня поточного року троє чоловіків, які організували злочинну групу, викрали громадянина Великобританії та протягом доби незаконно його утримували. Як з’ясувалось, до складу групи входив правоохоронець.
     Іноземець приїхав до Дніпропетровщини з метою встановлення бізнес-контактів на Україні, а також він шукав студентів для літньої школи, у якій проводив тренінги з бізнес-менеджменту. Оселившись у одному з готелів міста, останній вирішив відвідати один з торгівельно-розважальних центрів міста. Викрали великобританця коли він очікував таксі поблизу центру.
     За його звільнення зловмисники вимагали 30 000 доларів США.
    Проте наступного дня, в ході проведення спільної спеціальної операції, співробітниками УСБ України в Дніпропетровській області на трасі Дніпропетровськ - Харків автомобіль з викрадачами було, а іноземця звільнено.
     Усім зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
     Санкціями вказаних статей їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області
кількість переглядів: 73934