Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.07.2013

У Севастополі прокуратура виступила проти забудови 2,38 га лісу

   

     Завдяки ретельному аналізу даних публічної кадастрової карти Державного агентства земельних ресурсів, прокуратурою Севастополя виявлено чергове порушення земельного законодавства, яке допущено Севастопольською міською державною адміністрацією у 2010 році.
    За результатами перевірки у липні поточного року наглядовим відомством міста заявлено позов про визнання недійсними розпоряджень Севастопольської міської державної адміністрації про безоплатну передачу у власність ділянок лісового фонду під дачну забудову. Загальна площа переданої землі складає 2,38 га, а її вартість перевищує 2 млн. грн.
      Позов подано прокурором міста Севастополя до господарського суду м. Києва.
     Виступаючи в інтересах держави та ДП «Севастопольське досвідне лісомисливське господарство», прокуратура міста наполягає на незаконності двох розпоряджень СМДА про розробку землеустрою та передачу у власність членам ОК «Дачно-будівельний кооператив «Янтар» ділянки земель лісового фонду у Севастопольській зоні Південного берегу Криму, в районі траси «Севастополь-Ялта».
   Відповідно до Генерального плану міста, спірна ділянка знаходиться в межах населеного пункту Севастополь. Це означає, що право розпоряджатися нею належить органу місцевого самоврядування, тобто Севастопольській міській Раді, а не адміністрації.
     Згідно з нормами Земельного кодексу України безоплатно отримати землі у власність можуть лише громадяни. У порушення цієї вимоги у 2010 році СМДА надала вказану ділянку юридичній особі - обслуговуючому кооперативу.
     Більше того, спірна земельна ділянка відноситься до лісового фонду, належить на праві постійного користування державному підприємству «Севастопольське досвідне лісомисливське господарство», і, відповідно до діючого законодавства, може бути вилучена із постійного користування тільки за рішенням Кабінету Міністрів України.
     З огляду на викладене, прокуратура вважає, що Севастопольська міська державна адміністрація не мала законних повноважень не тільки передавати землю у власність під забудову, а навіть надавати дозвіл на розроблення проекту землеустрою її відведення.

Прес-служба прокуратури м. Севастополя

кількість переглядів: 74103