Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.07.2013

Діти з кризових сімей безпідставно навчалися у спеціалізованих школах-інтернатах

         

    Прокуратурою області, у ході проведених перевірок, встановлено, що діти з кризових сімей безпідставно навчалися у спеціалізованих загальноосвітніх школах-інтернатах для розумово відсталих дітей.
     Як розповіла начальник відділу захисту прав дітей прокуратури області Діана Алхімова, прокуратура області встановила факти, коли батьки, ухиляючись від виконання своїх обов’язків, відправляють дітей до шкіл-інтернатів для розумово відсталих. Хоча, за умов належного піклування, вони здатні успішно навчатися у звичайних загальноосвітніх школах.
     Як приклад, Діана Алхімова наводить випадок із дівчинкою з Червоноармійського району, яка впродовж 7 років за заявою батьків навчалась у спеціалізованій школі-інтернаті для дітей з легкою розумовою відсталістю. Лише після втручання прокуратури її батьків позбавлено батьківських прав. Дитину ж направлено на виховання у дитячий будинок сімейного типу. Нині вона навчається у Червоноармійській загальноосвітній школі, гарно засвоює учбовий матеріал, отримує оцінки середнього, достатнього та високого рівнів.
     За результатами перевірки прокуратурою області надано доручення Житомирській обласній психолого-медико-педагогічній консультації провести повторне обстеження 20 дітей зі спецінтернатів. За висновками консультації двоє дітей перейшли навчатися до загальноосвітньої школи, ще двом рекомендовано інклюзивне навчання за спеціальною програмою для розумово відсталих дітей.
     Перевірки прокуратури у цьому напрямку тривають.

Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 73861