Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.02.2014

За фактом вибуху котельні Тульчинської школи відкрито кримінальне провадження

    

      Сьогодні, 3 лютого, в котельні загальноосвітньої школи № 3 м. Тульчина відбувся вибух, у результаті чого два працівники загинули: один - на місці події, інший - у лікарні. Приміщення котельні, яке розташоване окремо від навчальних корпусів, зазнало часткових руйнувань. Пошкоджені також шибки вікон основного корпусу школи. Ніхто з учнів та вчителів не постраждав.
      Попередньою причиною вибуху є гідродинамічний удар системи тепловодопостачання внаслідок порушення техніки безпеки під час експлуатації газового обладнання. Розглядається й версія щодо несправності технічного устаткування.
      Наразі, відомості за даним фактом СВ Тульчинського РВ УМВС України у Вінницькій області внесено до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 272 КК України.
      Стан слідства перебуває на контролі прокуратури області.
      Додатково:
      ч. 2 ст. 272 КК України - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 381