Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
10.02.2014

За втручання прокуратури 748 працівників столичного заводу отримали зарплату, заборговану їм за рік роботи

    

      Після втручання прокуратури Солом’янського району Києва 748 працівників столичного підприємства одержали 8,5 млн гривень заробітної плати, заборгованої їм за цілий рік праці.

      Обставини справи:

      Встановлено, що з вересня 2012 року протягом року керівництво заводу, що спеціалізується на виготовленні обладнання для переробки гуми та пластмаси, не виплачувало своїм робочим заробітну плату.
      Згідно з матеріалами прокурорської перевірки загальна заборгованість перед 748 робітниками склала 8,5 млн гривень.
      Натомість, з’ясовано, що керівництвом підприємства у цей же період було витрачено майже 12 млн гривень на інші непершочергові платежі, а саме: погашення кредитів, придбання сировини та комплектуючих, виплату процентів по кредитах тощо.
      Зважаючи на грубе порушення трудових прав працівників вказаного підприємства, прокуратурою Солом’янського району було розпочато кримінальне провадження. У ході розслідування справи керівництво заводу таки знайшло можливість погасити заборгованість перед підлеглими у повному обсязі. У зв’язку з чим прокуратура району звернулася до суду з клопотанням про звільнення керівника заводу від кримінальної відповідальності.
       Солом’янський районний суд задовольнив вказане клопотання.



Прес-служба прокуратури Солом’янського району міста Києва
кількість переглядів: 513