Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.02.2014

Прокуратурою попереджено незаконне використання майже 9 мільйонів гривень

    

      В ході прокурорської перевірки установлено, що пункт тимчасового перебування іноземців на Чернігівщині намагалися реконструювати з порушенням законодавства про державні закупівлі.
      Замість проведення процедури відкритих торгів було необґрунтовано застосовано процедуру закупівель робіт у одного учасника на суму 8,9 мільйонів гривень.
      Державні кошти мали бути виділені приватному підприємству на проведення робіт з реконструкції будівель та споруд військового містечка Розсудів у Ріпкинському районі під пункт тимчасового перебування іноземців.
      Замовником обґрунтовано своє рішення тим, що умовами для застосування саме такої процедури закупівлі стали закінчення бюджетного року і неможливість провести відкриті торги у визначені строки.
      Водночас, відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 39 Закону України „Про здійснення державних закупівель”, ці обставини не можуть вважатися належними передумовами для застосування процедури закупівлі у одного учасника.
      На усунення порушень законодавства прокуратурою області внесено подання, яке задоволено, а незаконний договір вже розірвано.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
кількість переглядів: 618