Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
17.02.2014

На Запоріжжі прокуратура розпочала звільняти від кримінальної відповідальності учасників масових заворушень

    

     Сьогодні на виконання вимог Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» процесуальний прокурор виніс постанову про закриття кримінального провадження за фактом блокування 26 січня цього року проїжджої частини проспекту Леніна (ч.1 ст.279 КК України).
      Окрім того, група процесуальних прокурорів готує клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності 49 осіб, яким було повідомлено про підозру у спробі захоплення будівлі Запорізької облдержадміністрації та організації масових заворушень (ч.2 ст.15, ч.1 ст.341 та ч.1 ст. 294 КК України). Протягом доби ці клопотання будуть направлені до суду для розгляду по суті.
      Нагадаємо, Генеральний прокурор України Віктор Пшонка 16 лютого офіційно повідомив про фактичне вчинення сукупності дій, передбачених статтею 9 цього Закону. У зв’язку з публікацією офіційного повідомлення цей Закон, введений в дію з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 цього Закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.

Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 431