Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.02.2014

Прокурора Оболонського району Києва та двох його заступників звільнено з посад за невиконання розпорядження Генерального прокурора

  

    Підставою для звільнення вказаних осіб стало невиконання керівництвом прокуратури Оболонського району столиці розпорядження Генерального прокурора України щодо проведення невідкладних перевірок усіх кримінальних проваджень, відкритих за фактами правопорушень, пов’язаних з масовими акціями протесту, що розпочалися 21 листопада 2013 року.
     Як відомо, 20 лютого 2014 року Верховною Радою України прийнято постанову «Про засудження застосування насильства, що призвело до загибелі людей», яка стала правовою умовою для здійснення всебічного аналізу законності реєстрації, проведення досудового розслідування усіх кримінальних проваджень цієї категорії, їх закриття, а також прийняття рішень про звільнення осіб від кримінальної відповідальності за реабілітуючими підставами тощо.
    У зв’язку з цим в.о. Генерального прокурора України доручив підпорядкованим прокурорам вжити усіх невідкладних заходів для реалізації цієї Постанови.
     Проте вказане розпорядження не було виконано керівництвом прокуратури Оболонського району Києва, зокрема, під час засідань у Оболонському райсуді щодо двох активістів Майдану, які підозрювалися у масових заворушеннях на вулиці Грушевського.
   Відтак наказом в. о. Генерального прокурора України від 26 лютого 2014 року прокурора Оболонського району та двох його заступників звільнено із займаних посад.

Прес-служба прокуратури міста Києва
кількість переглядів: 846