Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
28.02.2014

Прокуратура розпочала розслідування за фактом невиплати зарплати працівникам столичного заводу на суму 3,7 млн грн

    

     Прокуратурою Подільського району міста Києва розпочато кримінальні провадження стосовно посадовців столичного підприємства за фактами безпідставної невиплати заробітної плати працівникам та підроблення службових документів.
     Обставини справи:
     Встановлено, що працівники вказаного підприємства не отримували заробітну плату з липня 2012 року по грудень 2013 року.
     Як з’ясувалося у ході прокурорської перевірки, незважаючи на існуючу заборгованість у сумі понад 3,7 млн грн, у цей же період часу керівництво заводу витрачало кошти підприємства на розрахунки з постачальниками та інші непершочергові платежі.
     Крім того, з метою уникнення відповідальності за безпідставну невиплату заробітної плати 159 робітникам, посадовці звітували до органів державного контролю про відсутність заборгованості у цій сфері.
     Відомості про вчинення керівниками заводу кримінальних правопорушень прокуратурою внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 175 КК України (Невиплата заробітної плати) та ч. 1 ст. 366 КК України (Службове підроблення).
     Досудове розслідування триває.
     Додатково:
     З метою поновлення трудових прав працівників прокуратурою району готуються заяви до суду про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати на зазначену суму.


Прес-служба прокуратури
Подільського району міста Києва

кількість переглядів: 492