Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.02.2016

За принципової позиції прокуратури Тернопільської області правоохоронця за корупційний злочин засуджено до 3 років позбавлення волі

    

Прокуратура Тернопільської області, пройшовши усі судові інстанції, відстояла свою позицію щодо засудження до реального позбавлення волі працівника органів внутрішніх справ за вчинення корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди).

Встановлено, що правоохоронець одержав від місцевого жителя 4 тис грн хабара за сприяння в уникненні ним кримінальної відповідальності за незаконне використання надр.

За вчинення корупційного злочину суди першої та апеляційної інстанції звільнили обвинуваченого від призначеного основного покарання та на підставі ст. 75 КК України встановили йому іспитовий строк 2 роки.

Прокуратура Тернопільської області не погодилася із призначеною правоохоронцю мірою покарання, не пов’язаною з позбавленням волі, і звернулася з касаційною скаргою до суду вищої інстанції.

Вищий спеціалізований суд України скасував рішення апеляційної інстанції та направив кримінальне провадження на новий апеляційний розгляд.

Апеляційний суд, підтримавши позицію прокуратури області, засудив оперуповноваженого сектору ДСБЕЗ одного з райвідділів міліції (нині – Управління захисту економіки ДЗЕ НП України) за вчинення корупційного кримінального правопорушення до 3 років позбавлення волі та позбавив його права обіймати посади в правоохоронних органах строком до 3 років.


Прес-служба прокуратури Тернопільської області
кількість переглядів: 523