Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.09.2008

Повідомлення для засобів масової інформації

    За дорученням Генеральної прокуратури України прокуратурою Закарпатської області проведено перевірку відомостей, викладених у публікації газети «РІО» від 30 серпня цього року «Протести на приписи, або….», у якій йдеться про начебто необґрунтоване внесення документів реагування прокурором м. Ужгорода на рішення і розпорядження Ужгородської міської ради.
    Встановлено, що всі наведені факти не знайшли свого підтвердження.
    Так, перевірки законності прийнятих рішень міськради та додержання вимог чинного законодавства здійснювались прокуратурою міста на підставі звернень громадян та завдань прокуратури Закарпатської області. На незаконні акти міськради прокуратурою міста принесено 13 протестів, але згідно з оприлюдненою інформацією начальника юридичного управління Ужгородської міської ради їх кількість сягає 30. На усунення порушень законодавства внесено 2 приписи і 2 подання. Згідно з ч.4 ст. 21 Закону України «Про прокуратуру» прокуратура міста звернулася до суду про визнання опротестованих актів незаконними у 8 випадках (проти 4 оприлюднених у публікації).
    Слід зазначити, що вищевказана посадова особа відмовляється надавати пояснення стосовно розбіжностей між статистичними даними прокуратури міста та даними, що оприлюднені нею у пресі.
    Протести та приписи прокурора м. Ужгорода на адресу міської ради вносились у межах своїх повноважень та відповідають вимогам ст. 25 Закону України «Про прокуратуру».


Прес-служба Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 77147