Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.12.2008

Направлено до суду кримінальну справу стосовно депутата однієї з сільських рад Сумської області

Вказана особа обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України

    Прокуратурою Тростянецького району (Сумська обл.) закінчено розслідування і направлено до суду кримінальну справу стосовно директора Шевченківської філії ЗАТ НВП «Райз-Агро», депутата Гребениківської сільської ради К. Вказана особа обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 197-1 Кримінального кодексу України.
    Слідством встановлено, що депутат, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж поточного року використовував земельну ділянку загальною площею понад 215 гектарів на території двох сільських рад без наявності документів, які посвідчують право власності чи користування землею. На вказаних гектарах вирощувалася пшениця, кукурудза, соняшник і багаторічні трави.
    Дані земельні ділянки належать до земель сільськогосподарського призначення державної власності. Згідно із розрахунком Управління з контролю за використанням та охороною земель державним інтересам завдано збитку на 153 тисячі гривень. У ході досудового слідства збиток був повністю відшкодований.

Прес-служба Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 76521