Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
31.08.2017

Прокуратура Київської області пред’явила позов з вимогою повернути державі ліс площею 10 га вартістю майже 4 млн грн

                 

Прокуратурою області виявлено порушення вимог земельного та лісового законодавства Іванковичівською сільською радою Васильківського району при вилученні та передачі у власність земель лісогосподарського призначення.

Установлено, що Іванковичівською сільською радою у 2004 році вилучено з держлісфонду ДП «Київське лісове господарство» земельні ділянки загальною площею 10 га та у подальшому передано їх у приватну власність 5 громадян для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд та для ведення особистого селянського господарства.

Вилучення та передача у власність вказаних лісових земель відбулась з перевищенням повноважень, оскільки розпорядження вказаною категорією земель належить до компетенції Кабінету Міністрів України. Крім цього, ліси не можуть передаватись у приватну власність для будівництва та сільськогосподарського використання.

Реагуючи на порушення, прокуратура Київської області пред’явила позов до суду про визнання недійсними рішень та витребування 10 га земель вартістю майже 4 млн грн на користь Кабінету Міністрів України.

Також, за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами Іванковичівської сільської ради прокуратурою області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Прокуратура Київської області і надалі продовжить реагувати на незаконно вилучені лісові землі та повертати їх у власність держави.


Прес-служба
прокуратури Київської області

кількість переглядів: 297