Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.05.2009

Органами прокуратури Полтавської області захищено житлові та майнові права неповнолітніх

Cудами задоволено позови прокурорів...

    Органами прокуратури Полтавської області вживаються заходи до захисту житлових та майнових прав неповнолітніх, зокрема щодо оскарження у судовому порядку незаконних правочинів, якими порушено права дітей на нерухоме майно та користування житлом.
  Так, Апеляційним судом Полтавської області задоволений позов прокурора Октябрьского району м. Полтави в інтересах неповнолітньої Я. Згідно із судовим рішенням, за дитиною визнано право користування квартирою після смерті її батька, зобов'язано житлово-експлуатаційну організацію укласти з нею договір найму, а реєстраційний орган - зареєструвати за місцем проживання.
    Крім того, за позовом прокурора м. Полтави захищено права неповнолітньої К. Рішення Октябрського районного суду м. Полтави, яким позов прокурора задоволене та визнано недійсним договір купівлі-продажу квартири, відчуженої без урахування прав неповнолітньої, як її співвласника, залишено в силі судом касаційної інстанції. Верховним Судом України задоволене касаційну скаргу прокурора області у цій справі та скасовано ухвалу апеляційного суду Полтавської області, якою у позові було відмовлено.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

 

кількість переглядів: 78857