Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
13.02.2020

Винесено обвинувальний вирок чоловіку, який займався контрабандою технічних засобів негласного отримання інформації

          

За публічного обвинувачення прокуратури Донецької області Артемівський міськрайонний суд визнав винним мешканця м. Світлодарська у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 201, 359 КК України (контрабанда, незаконна придбання та збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації), засудивши його до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

За версією слідства, у 2019 році вказана особа придбала через Інтернет з метою незаконного збуту спеціальні засоби для негласного отримання інформації - 10 кулькових ручок з вбудованою мініатюрною відеокамерою та мікрофоном, які були у подальшому переміщені через митний кордон України під виглядом диктофонів з метою унеможливлення їх ідентифікації. Під час отримання посилки родичку чоловіка затримано, а його протиправні дії задокументовано.

Довідково: згідно з Ліцензійними умовами, затвердженими постановою КМУ від 22 вересня 2016 року № 669, діяльність, пов’язана з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації, можлива лише при наявності відповідної ліцензії.


Прес-служба прокуратури Донецької області
кількість переглядів: 507