Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
21.02.2020

Прокуратура Чернівецької області повідомила про підозру особам, які, ймовірно, причетні до схеми протиправного отримання коштів працівниками міграційної служби

                          

За процесуального керівництва прокуратури області начальнику районного відділу Управління Державної міграційної служби у Чернівецькій області та працівнику суб’єкта господарської діяльності повідомлено про підозру. Зазначені особи, ймовірно, причетні до протиправного механізму незаконного отримання коштів від громадян, які зверталися до відділу УДМС в Чернівецькій області за послугами з видачі паспортів для виїзду за кордон, а також паспортів громадян України у вигляді ID-картки.

За даними слідства, на вимогу зазначених осіб задля одержання паспортів громадяни надавали кошти у розмірах, більших від офіційно встановлених платежів. 13 лютого 2020 року за результатами проведення обшуків, у тому числі і в службових приміщеннях посадовців міграційної служби, вилучено грошові кошти на суму понад 100 тис грн, чорнові записи та інші матеріали, що мають відношення до справи.

На даний час в рамках досудового розслідування перевіряються факти можливого протиправного заволодіння коштами громадян на суму близько 200 тис грн під час видачі понад 700 паспортів.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

кількість переглядів: 718