Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.04.2020

Понад 870 тис грн збитків через необґрунтоване підвищення цін на пальне: директорові комунального підприємства повідомлено про підозру

      

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру у службовій недбалості, яка призвела до понад 870 тис грн збитків, директорові одного з комунальних підприємств Одеси (ч. 2 ст. 367 КК України). Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Малиновського відділу поліції.

За даними слідства, посадовець придбав пальне за цінами, які значно перевищували початкові договірні ціни, належним чином не перевіривши документи щодо середньої ринкової ціни та її коливання.

Слідство вважає, що ця публічна закупівля входить до схеми заволодіння бюджетними коштами, у розробці якої підозрюють начальника управління продажів в Одеській області одного з найбільших підприємства, що реалізує нафтопродукти (ч.ч. 4, 5 ст. 191 КК України).

Так, при участі у п’яти публічних закупівлях, проведених між трьома підприємствами, він пропонував найнижчу ціну з метою виграшу тендеру. Надалі шляхом укладання незаконних додаткових угод про підняття ціни на закупівлю збував паливо за цінами, що значно перевищували початкові договірні.

Загальна сума спричинених збитків місцевому бюджету та комунальним підприємствам складає понад 3,7 млн грн.

Наразі правоохоронці продовжують проводити необхідні слідчі дії для встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності всіх керівників комунальних підприємств, які мали відношення до укладання цих угод.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Одеської області

кількість переглядів: 256