Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.04.2020

Посадовець Держпраці та адвокат постануть перед судом за одержання 60 тис грн хабара

       

Київська місцева прокуратура № 6 направила до Печерського райсуду обвинувальний акт стосовно начальника одного з відділів ГУ Держпраці у Київській області та адвоката за фактом одержання 60 тис грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

За результатами досудового розслідування встановлено, що службовець за пособництва знайомого адвоката налагодив схему систематичного отримання неправомірної вигоди від підприємців за невідображення в актах перевірок виявлених порушень трудового законодавства. Також вказані особи вимагали щомісячну плату за не проведення інспекційних перевірок.

Затримали їх восени 2019 року одразу після одержання грошових коштів від суб’єкта підприємницької діяльності за невнесення в акт перевірки виявлених порушень.

Наразі триває досудове розслідування у ще одному кримінальному провадженні за фактами отримання вищевказаним службовцем ГУ Держпраці неправомірної вигоди від інших суб’єктів підприємницької діяльності.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 400